Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Tarsus Amerikan Koleji (TAC), 30 Nisan Perşembe günü düzenlediği özel törenle hem milli basketbolcu mezunu Cihangir Sonat’ı onurlandırdı hem de 1976 yılına uzanan tarihi başarılarının 50. yılını coşkuyla kutladı.
Tarsus Amerikan Koleji’nin tarihi kampüsündeki okul spor salonunda gerçekleştirilen programda, Cihangir Sonat’ın milli forması törenle asılarak, sporcunun Türk basketboluna ve okul spor kültürüne yaptığı katkılar ölümsüzleştirildi.
Törende konuşan Okul Başdanışmanı Dr. Mary O’Bryon, Tarsus Amerikan Koleji’nin köklü spor mirasının yalnızca geçmiş başarıları onurlandırmakla kalmadığını, aynı zamanda yeni nesil sporcular için güçlü bir ilham kaynağı olduğunu vurguladı. Okul Müdürü Erkan Gültekin ise bu tür başarı hikâyelerinin öğrencilerin motivasyonunu artırdığını ve okul kültürünü daha da güçlendirdiğini ifade etti.
Onur konuğu Cihangir Sonat da konuşmasında, okul yıllarının kariyerindeki belirleyici rolüne değinerek genç sporculara azim, disiplin ve kararlılık mesajı verdi.
Program kapsamında ayrıca 1976 yılında TAC’nin basketbol branşında minik, yıldız ve genç kategorilerinde kazanılan Türkiye şampiyonlukları ile hentbol takımının elde ettiği Türkiye şampiyonluğu da anıldı. Dönemin mezunları sahneye çıkarak anılarını paylaşırken, salonda duygu dolu anlar yaşandı. Bu anlamlı buluşma, yarım asırlık spor geleneğinin gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Etkinliğin sonunda, bu yıl basketbolda Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazanan genç sporcular ve antrenörleri sahneye davet edilerek alkışlandı.
Tarsus Amerikan Koleji, geçmişten aldığı ilhamla geleceğin sporcularını yetiştirmeye ve Türk sporuna değer katmaya kararlılıkla devam ediyor.